Vi ska förbättra ungomspolitiken

Nu lämnar den största ungdomskullarna sedan fyrtiotalet gymnasiet och vill ut i vuxenlivet. Dessa ungdomar har stora förväntningar på framtiden men en hög ambition och nya idéer som kan utveckla Sverige. De innehar också en ny kunskap som behövs för att Sverige ska kunna växa. Idag finns stora hinder för oss unga i samhället, regeringen för en politik som drabbar oss unga hårt.

 

Vi socialdemokraterna i Kalmar län vill visa att unga är en viktig tillgång för Sverige. Vi ska bekämpa den höga ungdomsarbetslösheten, genom att skapa fler jobb och utbildningsplatser men även göra det lättare för unga att hitta en egen bostad. Om vi socialdemokrater vinner valet inom Kalmar län kommer vi se till att Linnéuniversitetet får fler utbildningsplatser. Med hjälp av fler utbildningsplatser ger vi fler unga möjligheten att skaffa sig en högre utbildning och utvecklas. Vi kommer även se till att nybyggnationen av bostäder ökar så att bostadsbristen försvinner. Vi ska även se till att hyrorna blir lägre för att på ett bättre sätt möta de ungas ekonomiska villkor.

 

Sommarjobb, innebär för de flesta ungdomar ett första steg in på arbetsmarknaden, där många kontakter knyts som är viktiga för framtiden. Vi socialdemokrater tycker det är viktigt att så många unga som möjligt får denna möjlighet, därför ska vi satsa på fler sommarjobb i alla kommuner med socialdemokratiskt styre om vi vinner valet.

 

I dagens Sverige är det svårt för oss unga att ta oss in på arbetsmarknaden, vi socialdemokrater ska se till att fler vägar öppnas. Genom att bland annat införa fler praktik- och trainerplatser. Vi ska se till att unga får snabba och riktade resurser för de som söker jobb, man ska inte behöva vänta innan insatser görs för det har vi inte tid med.

 

Kollektivtrafiken är ett annat område som är viktigt för oss unga. I dagens system finns barn- respektive vuxenpriser, vi vill även se ett ungdomspris på KLT;s bussar och tåg. Vi anser att unga inte ska behöva betala vuxenpris, många unga studerar och har ont om pengar att röra sig med. Det är viktigt att vi unga har möjligheten förflytta oss för att träffa vänner, nöjen eller för att jobba på andra orter.

 

Idag lyfte Mona Sahlin problemet med den höga ungdomsarbetslösheten och lovade förändring under sitt tal i Almedalen. Det räckte med att se Tomas Bodströms leende när Mona tog upp denna fråga för att förstå att denna fråga låg honom varmt om hjärtat.  

 

Om ni vill hjälpa oss unga till en ljusare framtid, rösta på socialdemokraterna i valet den 19 september.

 

Emma Nilsson

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0