Förändring

För att det ska bli någon typ av regelbunden bloggning kommer jag att blogga på www.antonholmgren.blogspot.com

Det startar snart en SSU-förening i Oskarshamn, så vi får väl se om denna blogg blir ett redskap för dom.


Anton Holmgren

Tankar efter valet

Det var ett tag sen jag skrev på bloggen och min målsättning är att blogga även nu efter valet.

 

Nu efter valet har flera olika profiler analyserat valresultatet och det är inget jag tänker göra här på bloggen. Jag låter istället den tillsatta specialgruppen analysera rikspolitiken och riksdagsvalet.

 

Lokalt är jag glad över valresultatet. Jag är glad över flera orsaker, Socialdemokraterna ökar, flera nya ledamöter födda på 80- och 90-talet samt att jag fick förtroendet att ta plats i kommunfullmäktige. Den kommande mandatperioden kommer ungdomarna ha många kandidater i kommunfullmäktige, som kan driva viktiga frågor för ungdomar.

 

Det är svårt att skriva ett inlägg utan att ge en känga till Alliansen. Alliansen är precis som ett litet barn, som båda vill ha och äta kakan. Idag har det kommit flera rapporter angående talmannen i riksdagen. Alliansen har lanserat den sittande talmannen, Per Westerberg, som sin kandidat. De rödgröna har lanserat Kent Härstedt som sin kandidat, han är känd som fd ordförande i Unicef.

 

Det som gör mig irriterad på Alliansen är att Kristdemokraten Stefan Attefall och Centerpartisten Staffan Danielsson nu anklagar rödgröna för att göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Alliansen menar alltså att oppositionen inte ska få driva någon oppositionspolitik utan stötta Alliansen i alla frågor, det är inte vad vi lovat väljarna.

 

Jag vill påstå att det är Alliansen fel att Sverigedemokraterna har fått en vågmästarroll i riskdagen, man har från Alliansen enbart kommit med ett förslag och det är att de Rödgröna ska sluta föra oppositionspolitik. Faktum är det att Alliansen är oansvariga och kommer göra uppgörelser med Sverigedemokraterna precis som man gjorde vissa uppgörelser med Ny demokrati under perioden 91-94.

 

Om statsministern kunde ta sitt ansvar och presentera några som helst tankar och idéer istället för att sitta instängd på ett rum, skulle det politiska läget bli betydligt klarare. Fredrik Reinfeldt kan inte längre fly undan sitt ansvar, som statsminister.

 

Nu ska jag inte klaga mer på regering innan det kommer flera ansvarslösa uttalanden.

 

Anton Holmgren


RSS 2.0