Nu ska hela rasket rivas.....

Idag kunde man läsa i tidningen att moderaterna vill riva huset i hamnen (det fula huset). Med tanke på att moderaterna har stått för fri företagsamhet och värnar om privat egendom nu så här dagen innan valet plötsligt föreslår att man ska riva en fastighet som ett privat företag äger utan att inse konsekvensterna av det.

Man måste gå tillbaka till Sovjetunionen (Rumänien, Ungern, andra kommuniststater) för att se något likande. Här har Göte Petterson medverkat aktivit till husets uppförande, hans partivän Lars Rundbäck har beviljat bygglov och nu ska det rivas och till vilken kostand?

I huset finns mellan 4 till 5 företag, ett av dessa är bygghemma som är ett nytt och spännande företag i Oskarshamn.

En sak vet vi efter utspelet så har priset fördubblats men och andra sidan, det är väl så här det blir om alliansen får majoritet.

Emma Nilsson


Kommentarer
Postat av: Magnus Larsson

I bland kan man undra om inte ni Socialdemokrater läser Alliansens förslag som fan läser bibeln.



Om ni hade läst hela artikeln utan att bli förbannade över att ni själva inte har kommit på idén så hade ni fårstått att det inte handlar om slänga ut några företag.



Inte på en enda rad i artikeln (gäller bägge tidningarna) så står det att vi ska slänga ut några företag på gatan. Vårat förslag handlar om att vi vill ta upp brädholmen utformning till diskussion samtidigt som vi diskuterar vad vi ska göra med det området som blir ledigt när färjeterminalen flyttas. Vi deklarerar klart och tydligt att detta ska ske i samarbete med näringslivet och med medborgarna i Oskarshamn.



Vi ska vara medvetna om att medborgarna i Oskarshamn förespråkade en helt annan lösning än den som idag står på plats, men dåvarande kommunalrådet Torsten Carlsson ville något helt annat och körde helt enkelt över medborgarna.



Vi vill ta bort den döda hand som Socialdemokraterna i Oskarshamn har lagt över området och försöka göra något bra av det hela.

Det står heller inte något i artikeln att det är kommunen som ska bygga nere i hamnen, det vi vill är att ha med näringslivet i arbetet.



Fast det är ju klart, det är ju inte så konstigt att ni drar slutsatsen att det är kommunen som ska genomföra det hela, det är ju så eran verklighet ser ut, att kommunen ska sköta allt.

2010-09-18 @ 19:29:01
Postat av: Emma Nilsson

Nu ska vi inte vara så säkra på att fan läser bibeln.



Även om det inte står i ord att ni slänger ut företagen från huset, gör ni det mellan raderna.



Att riva huset kommer innebära att företagen tvingas flytta på sig och etablera sig någon annan stans. I huset finns restauranger som har etablerat sitt företag där och skulle påverkas negativt av att flytta sin verksamhet till en annan plats.



Hur ska man veta hur borgarna kommer att agera. Att göra anspråk på privat egendom utan att ha diskuterat med ägaren låter häpnadsväckande. Det präglas av öststatstänkande där staten går in och tar över.



NCC har fått bygglov och det ändrar man inte hur som helst. Sanningen är nog att detta inte är genomtänkt och längtan till maktövertagande har tagit över.



Det finns nog ingen motsvarighet i hela Sverige där borgerligheten går in och tar över privat egendom och detta i en presskonferens dagen innan valet.

2010-09-18 @ 20:09:31
Postat av: Magnus Larsson

Åter igen, vi ska inte ta över någon privat egendom. Vi vill starta en process där vi ska ta ett helhetsgrepp på hur hamnen ska se ut, NCC ska vara en del i detta projekt.



Sedan måste jag fråga, vad är det som säger dig att dom företag som har verksamhet i byggnaden ska slängas ut. Det kan ju alltid byggas något annat som dem kan ha sin verksamhet i.

Skillnaden mellan den här gången och den förra är att vi kommer att lyssna på medborgarna och företagen och höra vad dem vill att vi ska göra med hamnen, detta var något som ni inte gjorde när huset byggdes.

2010-09-18 @ 21:43:34
Postat av: Emma Nilsson

Vilket centerpartist satt med i samhällsbyggnadsnämnden och var med och beslutade om bygglov?



Hur ska borgarna kunna övertyga att riva en nybyggd fastighet utan att någon betalar för det?



Marknaden fungerar väl så att priset dubblerades efter er presskonferens?



Alterenativet är att ni erbjuder NCC så mycket mark i ersättning att de lär äga alla bra lägen i stan. Är det så ni får konkurrens i byggbranchen?



Ärligt talat så är det väl lika bra att erkänna att förslaget inte är speciallt genomtänkt och går inte att genomföra. Ni är för sugna att ta över makten och uppträder som gamla kommunister från öststaterna.



Har du glöm att muren är riven och att vi lever i rättsstat där privat egendom haft en stark ställning?



2010-09-18 @ 22:09:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0